De #1 compacte, flexibele, gemakkelijke en snelle Hyper-V back-upoplossing

BackupChain®: Back-up software en toolset gemaakt voor IT-professionals

BackupChain

De BackupChain-toolset omvat een volledig geautomatiseerde Hyper-V-back-upsoftwaretool met tientallen functies waarmee u volledige controle hebt over wat en hoe back-ups worden gemaakt. Deze functies helpen u efficiënte en nauwkeurig afgestemde back-ups op te zetten, precies zoals u dat wilt, met gebruikmaking van open standaardindelingen. BackupChain back-upsoftware is niet voor niets de meest veelzijdige back-upoplossing geworden die wereldwijd door bekende organisaties wordt gebruikt.
BackupChain biedt Hyper-V host disk back-up evenals onbeperkte virtuele machine back-up op Hyper-V Server en Windows Server 2019 – 2008 evenals Windows 10 / 8. U kunt een back-up maken van de schijven van de host als een disk image om het besturingssysteem van uw host te beschermen en de virtuele machines erop kunnen afzonderlijk en individueel worden geback-upt waardoor u een complete en efficiënte disaster recovery strategie kunt implementeren.

  • Centraal beheer van al uw servers
  • Onbeperkte host en virtuele machine back-up met één licentie en Cluster Shared Volumes (CSV) ondersteuning.
  • Incrementele en differentiële back-ups; Efficiënte in-line deduplicatie, delta compressie, zelfs over standaard FTP
  • Kopieer virtuele machine terwijl deze as-is draait naar een andere back-upserver, netwerkshare, FTP of USB-stick
  • Inclusief onzichtbaar-metaalherstel, disk image backup, en disk cloning voor de hostschijven
  • Inclusief P2V-converter (fysieke schijf naar VM), V2P-converter (VM naar schijf), en V2V-conversie (VM-formaat conversie)
  • Back-up van fysieke servers naar Hyper-V, VMware, of VirtualBox voor onmiddellijk herstel met behulp van geautomatiseerde P2V component
  • Cloud back-up van uw virtuele machines en fysieke servers, bestanden, databases, enz. U kunt zelfs uw eigen cloud server hosten met BackupChain en geld besparen.

 

Zie het in actie: Maak uw eerste VM-back-up in slechts 3 minuten

Schakel over naar HD-kwaliteit en volledig scherm voor de beste videokwaliteit. Zie de diepgaande info hieronder voor een overzicht van de back-upfuncties voor virtuele machines van BackupChain.

Volledig automatische, live Hyper-V-back-up van virtuele machines
op Windows Server 2019 / 2016 / 2012 / 2008 en Windows 10 / 8

Eén licentie van BackupChain maakt een back-up van een onbeperkt aantal Hyper-V virtuele machines op een enkele Hyper-V host. In tegenstelling tot andere tools hoeft u geen extra licenties voor VM’s of CPU-sockets aan te schaffen.
BackupChain draait op alle Windows Server 2019, 2016, 2012 / R2, en 2008 / R2, en biedt ook Hyper-V-back-ups in Windows 10 en Windows 8.
Hyper-V-back-ups van virtuele machines zijn live, onderbreken geen VM’s en alles wat u hoeft te doen om een back-up te configureren, is de virtuele machine in een lijst te selecteren en een doel voor uw back-ups in te voeren.

Er zijn twee manieren om back-ups van virtuele machines te maken met onze automatische functie:

1. Hyper-V-back-up op basis van bestanden: U selecteert gewoon uw map die de VM’s bevat, zoals C:VHD’s

2. Op virtuele machine gebaseerde / Automatische Hyper-V-back-up: U selecteert de virtuele machine in een lijst en BackupChain configureert de taak automatisch. Zie deze Hyper-V gids voor meer informatie over het maken van back-ups van Hyper-V-gasten.

BackupChain ondersteunt Cluster Shared Volumes, failover cluster en sequentiële back-ups. De optie “sequentieel” zorgt ervoor dat de resources van uw server slechts minimaal worden gebruikt door back-ups te maken van één virtuele machine per keer. Dit is belangrijk wanneer u een productiesysteem met tientallen VM’s hebt en de impact van uw back-ups op het systeem wilt minimaliseren.

Snapshots worden in back-ups opgenomen en zelfs op nieuwe hosts correct hersteld.

Als u een back-up van een Hyper-V-VM wilt herstellen, selecteert u deze gewoon in het herstelscherm en drukt u op ‘Herstellen’. U kunt ook gebruikmaken van de functie Clone virtual machine, die standaard is ingeschakeld.

Opmerking: u kunt back-ups van VM’s maken naar een lokale map, externe schijf, een netwerkshare of via FTP met behulp van een efficiënt algoritme voor deduplicatie, dat de verwerkingstijd, bandbreedte en benodigde ruimte drastisch vermindert.

BackupChain betaalt zichzelf terug: Bespaar op dure opslagkosten

Gemiddeld passen er 18 versies van een virtuele machine van 1 TB op een schijf van 4 TB; dat is 5 keer zoveel. Of u uw back-ups nu opslaat op USB, een RAID-array van hoge kwaliteit of de cloud, de opslagbesparingen die u met deduplicatie en compressie bereikt, zijn enorm.
Bovendien is technische ondersteuning inbegrepen in uw licentie. Behalve dat we u geld besparen, kunnen we u ook helpen uw back-ups snel op te zetten, en precies zoals u wilt dat ze werken.

Geen agents nodig — Agentless

U hoeft alleen de Hyper-V Integration Services (meegeleverd met Windows) te installeren. U hoeft niets in virtuele machines te installeren; alle functies werken vanuit de host, inclusief de hieronder beschreven Granular Backup-functie, die deel uitmaakt van BackupChain Server Enterprise Edition.

VM’s herstellen op nieuwe virtuele hosts, kloonmachines optioneel

Virtuele machines kunnen overal worden hersteld: Op nieuwe hosts, of op de oorspronkelijke host in een side-by-side configuratie. Naamconflicten worden automatisch vermeden door de kloonfunctie van BackupChain te gebruiken bij het herstellen (dit is de standaardoptie).

Sequentiële VM of Gelijktijdige replicatie

BackupChain bevat een cruciale functie die in veel andere tools op de markt ontbreekt: de mogelijkheid om taken achter elkaar uit te voeren, één voor één in plaats van allemaal tegelijk. Het achter elkaar uitvoeren van taken vermindert de stress op uw host server drastisch; BackupChain bevat echter ook een gelijktijdige optie zodat u meerdere virtuele machines consistent kunt beschermen om een echte point-in-time image van meerdere machines te krijgen.

Oudere versies van virtuele machines of oudere versies van gegevensbestanden terugzetten

BackupChain kan worden geconfigureerd om een willekeurig aantal virtuele machine-images te bewaren. U kunt volledige VM-schijven of alleen bestanden of mappen binnen VM-images herstellen (zie Granular Backup & Restore hieronder)

Backup en Restore Checkpoints / Snapshots

Hoewel Microsoft het gebruik van Hyper-V-snapshots op productiesystemen ten strengste afraadt, kunt u back-ups maken en snapshots terugzetten, zelfs op nieuwe servers (met een vergelijkbare CPU-architectuur en Windows-versie).

Onmiddellijk opstarten vanuit doelmap

BackupChain geeft u volledige controle over de dataformaten zoals geen andere back-upsoftware. U kunt deduplicatie op bestandsniveau, ZIP-compressie (of varianten van ZIP), encryptie, of helemaal geen verwerking gebruiken. Met de laatste optie kunt u VM’s direct opstarten vanuit uw doelmap. Zie Hyper-V Instant Recovery Strategy

Bescherm Microsoft Exchange en SQL Server virtuele machines

BackupChain maakt gebruik van VSS om applicatie consistente back-ups van uw virtuele machines te garanderen. Het maken van back-ups van Exchange 2007 of later en SQL Server 2005 en later is dus geen probleem. U kunt de hieronder besproken Granular Backup en Granular Restore functies gebruiken om mapkopieën van Exchange en SQL services van de host te maken. Met de functie Granular Restore kunt u point-in-time versies van Exchange of SQL Server herstellen zonder
de volledige Hyper-V virtuele machine te herstellen.

Granulaire back-up en granulaire restore

BackupChain Server Enterprise Edition bevat twee unieke functies: Granular Backup en Granular Restore op alle moderne virtuele machine platformen.

Granular Backup is een innovatieve nieuwe Hyper-V-back-upfunctie waarmee u een back-up kunt maken van afzonderlijke bestanden in een virtuele machine, maar vanaf de host en zonder software te hoeven installeren in de virtuele machine (agentless). U voert BackupChain op de host uit en selecteert bestanden of mappen in het bestandssysteem van de virtuele machine, waarna BackupChain de rest voor zijn rekening neemt.

Eerst selecteer je het virtuele schijfbestand. Ondersteund worden VHDX-, VHD-, VDI- en VMDK-bestanden.

Selecteer vervolgens de bestanden of mappen waarvan je een back-up wilt maken in de virtuele machine:
granular-backup select files

BackupChain zal alleen die virtuele machines betrekken die u selecteert. Door alleen de virtuele machines te beschermen die u nodig hebt, vermindert BackupChain de belasting van uw server.

Granular Restore is een handige functie om de hersteltijd drastisch te verkorten als u slechts een subset van uw virtuele machinegegevens wilt herstellen. U kunt uw volledige virtuele machine-images openen (gededupliceerd en gecomprimeerd, of gewoon formaat) met BackupChain’s Restore-scherm en eenvoudig dubbelklikken op een bestand om het te herstellen. Als alternatief kunt u verschillende bestanden en mappen selecteren en ze uitpakken op uw harde schijf. Het uitpakken
proces doet dit zonder de volledige virtuele machine te herstellen.

Note: zowel Granular Backup als Granular Restore zijn alleen beschikbaar in de BackupChain Server Enterprise en Platinum Editions.

Grafische gebruikersinterface, zelfs op Core Windows Server en Hyper-V Server 2019

Maak verbinding met een Windows Core Server via Remote Desktop en werk met een grafische gebruikersinterface in plaats van de opdrachtregel. U kunt kopieën maken van VM-gegevens die zijn opgeslagen op lokale stations, iSCSI, SAN en Cluster Shared Volumes naar alle lokale, netwerk- of FTP-doelen met slimme deduplicatietechnologie (deltacompressie) die kosten, middelen en tijd bespaart. ZIP, niet-gecomprimeerd en andere formaten zijn ook beschikbaar. Database server en bestand
bescherming worden ook ondersteund.

BackupChain draait op alle Microsoft Windows Server-varianten met volledige grafische gebruikersinterface:

1. Op Microsoft Hyper-V Server 2019 – 2008, de gratis serverbesturingssystemen van Microsoft.
2. Op Microsoft Windows Server 2019 / 2016 / 2012 / 2008 Volledige installatie; met Hyper-V Role en,
3. Op alle Core installaties van Microsoft Windows Server 2019 – 2008 met Hyper-V rol geïnstalleerd. (Volledige GUI beschikbaar in Core installaties).
4. Op alle installaties van Hyper-V Server 2019 – 2008 met Hyper-V rol geïnstalleerd. (Volledige GUI beschikbaar in Core-installaties).

Beschermen van Cluster Shared Volumes (CSV’s) en Storage Area Network (SAN’s)

BackupChain Server Editions ondersteunen zowel Cluster Shared Volumes als aangesloten SAN- en iSCSI-schijfbescherming.

Lokale, netwerk en externe FTP Targets

Omdat virtual machine images (VHD-bestanden) vaak vele GB groot zijn, moeten deze zware bestanden efficiënt worden verwerkt. Idealiter zou het doel een andere SCSI schijf, een eSATA externe schijf, een USB schijf, of een andere
machine op een Gigabit-netwerk. BackupChain ondersteunt al deze doelen, evenals FTP- en FTPS-doelen, zodat datacenters hun virtuele machines naar een andere locatie kunnen verplaatsen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Deduplicatie: Incrementele en Differentiële Delta compressietechnologie

In sommige gegevensbeschermingstools betekent “incrementele back-ups” dat het programma alleen bestanden verwerkt die zijn gewijzigd; in het geval van duplicatie van virtuele machines zijn de bestanden echter zo groot dat het geen optie is om bij elke back-upcyclus een volledige kopie van elke VM te bewaren. BackupChain bevat in-file-deltacompressie-technologie om ervoor te zorgen dat gegevenskopieën slechts een minimale hoeveelheid ruimte gebruiken. Deze vorm van compressie vermindert de belasting in de doelopslag, maar het vermindert ook de bandbreedtevereisten omdat alleen de daadwerkelijke verandering binnen de VM wordt opgeslagen. Dit is waarom BackupChain perfect geschikt is voor externe back-ups, zelfs via FTP. Omdat de back-uptechnologie van BackupChain geen lokale geschiedenis van VM’s uit vorige cycli vereist, kunnen uw servers op minimale apparatuur draaien. Dit voordeel is cruciaal om incrementele en differentiële back-ups over het internet te transporteren.

Snelle gegevenscompressie met behulp van meerdere CPU-cores

Gegevenscompressie is een standaardfunctie in de meeste gegevensbeschermingsprogramma’s; wanneer het echter om back-ups van grote bestanden gaat, is het noodzakelijk de beste compressiesnelheid te bieden binnen een redelijke hoeveelheid tijd. Om de verwerkingstijd tot een minimum te beperken, is optimaal resourcegebruik noodzakelijk. BackupChain biedt standaard volledig CPU-gebruik zonder beperkingen van CPU of CPU core aantal. BackupChain comprimeert en versleutelt bestanden (optioneel) met AES-256 (HIPAA-conforme versleuteling) en maakt gelijktijdig gebruik van alle CPU’s en CPU-cores. Deze technologie haalt de hoogst mogelijke datasnelheid uit uw RAID-controller.

Powerful Multithreaded Task Scheduling

BackupChain is uitgerust met een flexibele planner die complexe schema-instellingen en gelijktijdige uitvoering mogelijk maakt. Deze functie van BackupChain stelt beheerders in staat om hun middelen zo volledig mogelijk te benutten en beschermingstaken te maken op complexe intervallen zoals nodig.

Replicatie- en herstelfuncties voor virtuele machines op afstand

BackupChain is het enige gegevensbeschermingsprogramma op de markt met een ingebouwde FTP-server en client, die de bouwstenen zijn die nodig zijn om snel een efficiënt replicatiesysteem op afstand op te zetten. Hyper-V-VM’s kunnen zo gemakkelijk via internet op een externe locatie worden geback-upt en hersteld, zonder dat hiervoor extra software nodig is. Beheerders die zich zorgen maken over de beveiliging, kunnen de functie voor encryptie op militaire sterkte inschakelen en verzenden via FTPS als optie.

 

Volledig functionele 20-dagen proefversie beschikbaar

De proefversie is volledig functioneel, vereist geen reboots, en wordt ondersteund door onze technische support afdeling. Technische ondersteuning en ontwikkeling zijn gevestigd in Baltimore,
Maryland, VS en kan gecontacteerd worden via e-mail, live chat (gebruik de link in het menu bovenaan), en telefoon (+1-667-217-5557).

Samenvatting

BackupChain biedt dezelfde gebruikersinterface op zowel volledige als kerninstallaties van Windows en ondersteunt Cluster Shared Volumes, iSCSI en SAN. Het biedt ondersteuning voor deduplicatie, een geavanceerde scheduler, FTP-ondersteuning en vele extra functies om de verwerkingstijd te verkorten en het opslaggebruik te verminderen.

BackupChain bevat ook Granular Backup, een innovatieve nieuwe technologie waarmee u selectief back-ups kunt maken van bestanden in virtuele machines vanaf de host zonder agents te installeren. U kunt BackupChain installeren op Windows 8, Windows 10, Windows Server 2019 / 2016 / 2012 / R2, en Core-omgevingen, zoals Hyper-V Server 2019, waar BackupChain een volledige gebruikersinterface biedt.

Amerikaanse technische ondersteuning voor BackupChain is beschikbaar (9 AM – 5 PM ET) per telefoon, e-mail en live chat; een 24/7 ondersteuningsoptie is ook 24/7 beschikbaar voor premium licentiehouders.

Download een volledig functionerende 20 dagen proefversie van BackupChain Backup Software van onze downloadpagina, en start uw back-up binnen enkele minuten!

Download BackupChain® Kopen
Ik ben dol op jullie software. Zo fijn om backupsoftware te hebben die echt werkt!
Stephen J. Norman, Senior Vice President, Brandywine Trust Company
Meer lof voor BackupChain Zie Notable Customer List